Tips voor meer zelfvertrouwen

7 tips voor meer zelfvertrouwen

tips voor meer zelfvertrouwen

Tips voor meer zelfvertrouwen nodig? Weleens last van onzekerheid of van een minderwaardigheidscomplex? Blijf niet bij de pakken zitten, want aan zelfvertrouwen kan je werken! Zelfvertrouwen opbouwen is een lang proces en vergt wel wat tijd en inspanning, maar als je ze deze 7 tips voor zelfvertrouwen in je achterhoofd houd kan je alvast vooruitgang boeken.

1. Lach

Lachen helpt je te ontspannen en de zaken te relativeren. Je eindeloos enerveren in de zaken helpt je niet vooruit. Relativeren en met een goeie portie humor besprenkelen wel. Ook kan je door vaak naar mensen te glimlachen een open en positieve houding uitstralen, wat automatisch positieve reacties uitlokt.

2. Pas je houding aan

Loop rechtop alsof er een touwtje je hoofd omhoog trekt. Door een trotse houding aan te nemen ga je jezelf automatisch ook trotser en dus beter in je vel voelen.

3. Aanvaard een complimentje

Als iemand een complimentje geeft over je kapsel of je nieuwe handtas, reageer je dan ook vaak met “Oh, het kostte niet veel”? Leer eens gewoon te reageren met “Dankjewel”. Complimenten afzwakken is een vorm van jezelf wegcijferen; complimenten aanvaarden van eigenwaarde.

4. Wees lief voor jezelf

Zelfvertrouwen opbouwen is een kwestie van tijd. Wees daarom niet boos of gefrustreerd als je af en toe nog momenten van onzekerheid hebt.

5. Verdeel je taken in kleine, haalbare stappen

Sta je voor een uitdaging? Deel dan de taken op in kleine stappen die wél haalbaar zijn en lijst ze op. Eén voor één zal je ze kunnen schrappen en voor je het weet is de onmogelijke doelstelling in zicht. Dat geeft de nodige voldoening en helpt je je zelfbeeld op te bouwen.

6. Verbeter je kledij en fysiek; eet gezond

Door je kledij aan te passen aan de situatie en je lichaam goed te verzorgen, zowel vanbinnen (door gezond te eten) en vanbuiten (door voldoende te bewegen) voel je je beter in je vel. En je goed in je vel voelen ligt aan de basis van een goed zelfvertrouwen.

7. Doe waar je goed in bent

Het heeft geen zin om voortdurend je zwakke kanten te proberen weg te werken. Focus je liever op je sterke kanten en buit die uit. Daaruit haal je je energie.

Bonustip voor zelfvertrouwen: volg een e-cursus!

Bovenstaande tips voor meer zelfvertrouwen zijn uiteraard een zeer goed begin voor een hernieuwde opbouw van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Heb je echter al langer last van een laag zelfbeeld, en denk je dat er dieperliggende oorzaak is die eerst moet aangepakt worden? Volg dan deze-cursus “blijvend zelfvertrouwen”. Gedurende 12 weken werk je dankzij kennis en concrete opdrachten stap voor stap aan je zelfbeeld. De cursus is gebaseerd op uitgeteste praktijken door psychologen en coaches. Al meer dan 10.000 mensen gingen u voor en de reacties zijn lovend.

De e-cursus “blijvend zelfvertrouwen” vol tips voor zelfvertrouwen kost nu slechts 49 euro en bovendien is er 100% garantie: merk je na 30 dagen geen resultaat, dan krijg je je geld terug.

 

Plaats een reactie