Persoonlijke ontwikkeling

persoonlijke ontwikkeling

Gids voor je persoonlijke ontwikkeling

In onze huidige drukke maatschappij waarin de nadruk op materiele zaken ligt en alles steeds sneller moet gaan, verliezen we vaak onszelf en houden we ons te weinig bezig met persoonlijke ontwikkeling. De gevolgen zijn vaak faalangst, een gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, het gevoel niet bij de groep te horen, eenzaamheid en ongelukkig zijn.

Met voldoende persoonlijke ontwikkeling kan je deze negatieve gevoelens omkeren. Het gaat bij persoonlijke ontwikkeling vooral om bewustwording. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat zijn mijn sterktes en zwaktes?
  • Wat zijn mijn drijfveren? Wil ik anderen een plezier doen of stel ik mezelf in de eerste plaats?
  • Hoe belangrijk is voor mij wat anderen van mij denken?
  • Hoe ga ik om met feedback?
  • Welke gedachten belemmeren me in mijn doelstellingen?

Deze bewustwording van wie je echt bent en wat je wil bereiken in je leven, is een voortdurend proces. Blijf je aan je persoonlijke ontwikkeling werken, dan leer je om sterk in je schoenen te staan, veerkrachtig te zijn, gelukkig, gezond en mentaal krachtig.

Persoonlijke ontwikkeling: hoe begin je eraan?

Hoe word ik nu die zelfzekere, sterke persoon die ik zo graag wil zijn? Eén manier is om je gedrag aan te passen. Je kan je brein namelijk andere denkpatronen aanleren door je gedrag aan te passen aan het beoogde gedrag. Zie je alles bijvoorbeeld negatief in en wil je weer positiever gaan denken, dan kan je door heel bewust in positieve termen te praten, na een tijd ook echt positief beginnen denken. Ook je houding kan je aanpassen: rechtop staan alsof er een touwtje je aan je hoofd omhoogtrekt in plaats van ineengedoken en met je ellebogen voor je buik.

Daarnaast kunnen ook zogenaamde mantra’s helpen. Zeg bijvoorbeeld vaak luidop of in gedachten: ik kan het! Na een tijdje ga je dat ook echt geloven. En laat geloof in eigen kunnen dan ook aan de basis liggen van succes!

Je online coach voor persoonlijke ontwikkeling

persoonlijke-ontwikkeling

Op eigen kracht een zelfverzekerdere en dus gelukkigere persoon worden vergt echter heel wat inspanning. Zonder een degelijke basis verval je immers al snel weer in de negatieve gedachtestroom waar je zo graag vanaf wilt. Daarom ontwikkelden we de e-cursus: Blijvend Zelfvertrouwen. In drie grote hoofdstukken verspreid over wekelijkse e-mails leer je wat zelfvertrouwen is en wat de invloed ervan is op je dagelijkse leven. Daarna graven we naar de oorzaak van het gebrek aan zelfvertrouwen en hoe we die dus het beste aanpakken. Tot slot werken we aan een positief zelfbeeld.

De cursus barst van de inzichten, tips en praktische oefeningen en hielp al duizenden mensen aan een beter zelfbeeld en dus een gelukkiger leven. Dankzij de lage kostprijs (49 euro) is de onlinecursus veel haalbaarder dan psychotherapie en coaching, maar wel net zo efficiënt. De drie e-boeken die je er gratis bijkrijgt, kan je er later altijd nog eens op nalezen op een moment dat het weer even minder gaat.

Lees de reacties van anderen die al met de cursus aan persoonlijke ontwikkeling deden. Of bestel meteen: na een maand niet tevreden? Dan krijg je je geld terug!

 

Plaats een reactie