Hoe word ik zelfverzekerder

Hoe word ik zelfverzekerder? Lees het hier!

Hoe word ik zelfverzekerder

Zelfverzekerder worden? Veel mensen dromen ervan, maar weten niet hoe eraan te beginnen. Hieronder volgen alvast enkele tips als antwoord op de vraag: hoe word ik zelfverzekerder? Hoe word ik zelfverzekerder? Lees de tips hieronder!

1. Gedraag je zelfverzekerder

Door je zelfverzekerder te gedragen gaan mensen anders op je reageren. Als je voortdurend onzeker bent, bijvoorbeeld naar beneden kijkt of je armen voor je buik houdt, zal je weinig respect afdwingen. Maar als je met opgeheven hoofd loopt, ontspannen bent, mensen in de ogen kijkt en lacht, krijg je wel respect en bereik je meer bij je medemens. Door je een tijdlang zelfverzekerder te gedragen voel je je op de duur ook meer zelfverzekerd.

2. Vat negatieve feedback niet persoonlijk op

Als je negatieve commentaar krijgt over je werk of relatie heb je wellicht de neiging om die heel persoonlijk op te vatten en conclusies te trekken als ‘ik kan het niet’, ‘ik ben nergens goed voor’, ‘ik zou beter stoppen…’. Vraag je je af, hoe word ik zelfverzekerder? dan begin je best met deze negatieve feedback anders aan te pakken. Ervaar de feedback als lessen waaruit je kan leren om het de volgende keer nóg beter te doen. Zie het als een nieuwe kans om jezelf te verbeteren.

3. Onzekere situatie? Bereid je voor!

Om zelfverzekerder te worden in stressvolle of onvoorspelbare situaties kan je toch proberen om de situatie zo goed mogelijk voor te bereiden. Je kan altijd meer doen dan je denkt. Zo kan je bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek op voorhand antwoorden verzinnen op mogelijke vragen en zoveel mogelijk informatie opzoeken over het bedrijf. Ook fysiek kan je ervoor zorgen dat je fris voor de dag komt en je outfit aanpassen aan de situatie. Moet je je verplaatsen? Zoek op voorhand uit waar je moet zijn en welke route je kan nemen en vertrek iets vroeger dan nodig om een buffer te hebben bij een mogelijke file of omleiding.

4. Ken jezelf

Niemand is perfect en iedereen heeft sterke en zwakke kanten. Als je die beter leert kennen én aanvaarden, kan je ermee werken. Je sterke kanten kan je uitspelen en er het maximale uithalen voor je zelfontwikkeling. Je zwakke kanten zijn dan weer werkpuntjes die je kan verbeteren, maar wees niet te streng voor jezelf en laat je perfectionisme achterwege.

5. Volg een cursus

Bovenstaande tips helpen je al een stuk vooruit, maar hier is het echte antwoord op de vraag: hoe word ik zelfverzekerder: volg een cursus. En liefst een goed onderbouwde cursus die je blijvend van je onzekerheid afhelpt. Een goede cursus zelfvertrouwen is “Blijvend Zelfvertrouwen” door lifecoach Frank de Moei. Deze cursus is effectief (dat bewijzen de vele positieve reacties van de intussen meer dan 10.000 volgers), online (dus te volgen waar en wanneer je maar wilt) en zeer betaalbaar (nu slechts 49 euro in plaats van de normale 189 euro). Naast nog veel meer tips dan bovenstaande bevat de cursus talloze inzichten over zelfvertrouwen en de mechanismen erachter, en wordt er naar de oorzaken van jouw persoonlijk gebrek aan zelfvertrouwen gegraven. Alleen zo raak je blijvend van je gebrek aan zelfvertrouwen verlost. Een aanrader!

Plaats een reactie