Hoe krijg je zelfvertrouwen?

Een laag zelfbeeld: oorzaken en oplossingen

hoe krijg je zelfvertrouwen

Hoe krijg je zelfvertrouwen? Voel je je vaak onzeker? Heb je vaak gedachten of gevoelens als “ik ben de moeite niet waard”, “ik ben een mislukkeling”, “ik ben dik”…? Je bent zeker niet alleen! Veel mensen lopen af en toe, vaak of zelfs constant met dergelijke gedachten rond. Abnormaal zijn deze gedachten dus zeker niet. Wel zijn ze gevaarlijk. Je kan in een negatieve spiraal terechtkomen waarin dingen ook daadwerkelijk mislukken omdat je er zelf niet in gelooft en je er niet meer 100% voor gaat. En dan gaat het van kwaad naar erger.

Maar hoe krijg je zelfvertrouwen?

Waar komt onzekerheid vandaan?

Dat is de eerste vraag die je je moet stellen als je aan je zelfvertrouwen wil werken. Want dat kan! Iedereen die wil kan, mits goede begeleiding en de wil om gelukkig te worden, leren om weer sterk en overtuigd van zichzelf in het leven te staan.

Een laag zelfbeeld kan al op zeer jonge leeftijd ontstaan, met name door de opvoeding van de ouders. Als je als kind bang was om gestraft te worden bijvoorbeeld, dan leer je om die straf te vermijden en dus voor anderen goed te doen en niet noodzakelijk voor jezelf. Met andere woorden, je leert jezelf weg te cijferen.

Ook ouders die hun kind overdreven loven en prijzen, zorgen ervoor dat hun kind zich eigenlijk juist onzekerder gaat voelen.

Uiteraard kan onzekerheid ook ontstaan uit echte traumatische gebeurtenissen. Als je bijvoorbeeld al eens een verkeersongeval hebt veroorzaakt, is het normaal dat je nerveus bent om weer op de weg te gaan. Ook kan je partner je heel erg onzeker maken als hij of zij ermee dreigt de relatie af te breken.

Wat ook de oorzaak is van je lage zelfbeeld, de vraag blijft: hoe krijg je zelfvertrouwen?

Hoe krijg je zelfvertrouwen?

Als je weet waar je gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt, is dat al een grote stap in de juiste richting.  Daarna zou  je op het internet of in boeken dingen kunnen beginnen opzoeken. De kans is echter klein dat je daardoor gaat “genezen”. Je vindt af en toe wel handige tips op het wereldwijde web, maar ze zijn te oppervlakkig en ook al leef je ze in het begin wel na en lijken ze te helpen, zonder echte inzichten over onzekerheid en de mechanismen erachter verval je al snel weer in de onzekere spiraal. Bovendien staat er ook heel veel larie op het internet.

Als alternatief kan je ook psychologen opzoeken of je persoonlijk te laten coachen, maar dat zijn beide heel dure opties.

Dus blijft de vraag: hoe krijg je zelfvertrouwen op een efficiënte manier en met blijvend resultaat? Om een betaalbaar en blijvend alternatief te bieden aan de dure coaching, ontwikkelden we een e-cursus “blijvend zelfvertrouwen”. Deze is behalve zeer betaalbaar (nu voor slechts 49 euro in plaats van de gewone 189 euro) ook uiterst efficiënt, althans volgens de vele lovende reacties afkomstig van de meer dan 10.000 mensen die op die manier al hun leven konden omkeren.

Je krijgt gedurende 12 weken e-mails met tekst en uitleg en concrete oefeningen. Daarnaast krijg je er nog maar liefst drie e-boeken bij ter waarde van elk 25 euro met nog meer inzichten en tips.

Bestel nu en word een ander mens!

 

Plaats een reactie