Geen zelfvertrouwen

Geen zelfvertrouwen? Blijf niet bij de pakken zitten!

geen zelfvertrouwen

Heb je geen zelfvertrouwen of staat je zelfvertrouwen op een laag pitje? Dan zijn er enkele feiten over zelfvertrouwen die je moet weten.

Ten eerste is zelfvertrouwen geen vaste karaktereigenschap waar je mee geboren wordt. Zelfvertrouwen wordt onder andere gevormd door gebeurtenissen in je leven en de manier waarop je ouders je opgevoed hebben. Daarom evolueert je zelfvertrouwen ook met de jaren.

Ten tweede heeft iedereen weleens last van geen zelfvertrouwen. Daarmee bedoel ik echt iedereen, ook je kennis die zich constant zo macho gedraagt of die pesters op school. Deze mensen verbergen hun gebrek aan zelfvertrouwen door zich zo dominant op te stellen. Dat soort gedrag verhelpt natuurlijk hun probleem helemaal niet, integendeel.

Tot slot is het voor iedereen perfect mogelijk om jezelf opnieuw te leren vertrouwen. Hoelang dat duurt hangt af van je persoonlijke motivatie en van de mate waarin je gebrek aan zelfvertrouwen je gewoontes en gedachten beheerst.

Besef goed dat alleen jij je situatie kan verhelpen, en niemand anders. Jij bent de enige die je gevoelens ervaart en jij kent als geen ander je sterktes en zwaktes. Alleen door jezelf uit de slachtofferrol te halen en de touwtjes in eigen handen te nemen, ga je van geen zelfvertrouwen naar optimisme, positivisme en zelfverzekerd zijn.

E-cursus ‘Blijvend zelfvertrouwen’

Professionele coach Frank de Moei is van mening dat het ‘genezingsproces’ begint bij de juiste inzichten over zelfvertrouwen. Welke mechanismen worden er zoal in gang gezet als je geen zelfvertrouwen hebt? En hoe kan je die mechanismen omkeren? Met deze vragen als uitgangspunt stelde hij de e-cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ op. Het is een diepgravende online cursus die toegankelijk is voor iedereen en die zelfvertrouwen opnieuw helpt op te bouwen met behulp van wekelijkse e-mails met theorie, vragen en oefeningen.

Wat mag je na de cursus verwachten?

Wie de hele cursus afwerkt evolueert van geen zelfvertrouwen naar een zelfzekere houding en staat assertief en optimistisch in het leven. Hij of zij durft bij een beslissing te vertrouwen op zijn of haar eigen buikgevoel en laat zich niet meer leiden door wat andere mogelijks zouden kunnen zeggen of denken. Hij of zij kent de eigen sterktes en zwaktes en weet dat hij of zij niet altijd in alles gaat slagen, maar laat de moed niet zakken als dat het geval is. Kritiek wordt ervaren als iets om uit te leren, niet als een bewijs dat je ergens niet toe in staat bent.

Opgelet: het omgekeerde van geen zelfvertrouwen is assertiviteit, niet arrogantie. Een neerbuigende houding en het gevoel beter te zijn dan de ander is zeer slecht voor je relaties en duwt mensen met weinig zelfvertrouwen dieper in de put.

Hoe kan ik aan de cursus deelnemen?

De cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ kost slechts 49 euro en kan je eenvoudig hier bestellen. Je krijgt er naast de cursus zelf ook maar liefst drie e-boeken bij ter waarde van elk 25 euro. Zo kan je altijd de theorie en oefeningen opnieuw doornemen als je je even weer minder goed in je vel voelt.

Plaats een reactie