Geen zelfvertrouwen meer

Geen zelfvertrouwen meer? Werk eraan

geen zelfvertrouwen meer

Voel je dat je minder of geen zelfvertrouwen meer hebt en heb je daar op regelmatig last van? Gebrek aan zelfvertrouwen manifesteert zich op een heleboel manieren. Je hebt bijvoorbeeld schrik voor de toekomst of voor nieuwe situaties, je blijft in je comfort zone, zegt op alles ja om iedereen blij te houden en verontschuldigt je veel te vaak. Met andere woorden: je voelt je slecht in je vel en vertrouwt niet op je eigen oordeel.

Als je op een langere termijn geen zelfvertrouwen meer hebt en je doet er niets aan, kan de situatie escaleren. Je wordt eenzaam en depressief, of krijgt te maken met angstaanvallen of eetstoornissen. Daarom is het cruciaal om op tijd in te grijpen en de situatie om te draaien. Geen zelfvertrouwen meer? Doe er iets aan en begin vandaag!

Hoe werk je aan je zelfvertrouwen?

Als je “geen zelfvertrouwen” even googelt vind je honderden websites met elk talloze tips voor meer zelfvertrouwen. Veel voorkomende tips zijn: loop rechtop, kleed je goed, spreek jezelf peptalk in… Maar wie zich echt slecht in zijn of haar vel voelt, heeft met die tips hooguit tijdelijk wat hulp en hervalt daarna al heel snel weer in oude gedachten en gewoontes.

Geen zelfvertrouwen meer, dan moet je je manier van denken omdraaien. En dat vergt een diepgaandere aanpak dan zomaar enkele tips op het internet lezen. Het goede nieuws is dat iédereen aan meer zelfvertrouwen kan werken! Het enige wat je nodig hebt, is goede wil om echt iets te veranderen.

Zelfvertrouwen herstellen

geen zelfvertrouwen

Ten eerste moet je goed weten wat zelfvertrouwen is, hoe het werkt en wat het effect van een gebrek aan zelfvertrouwen op je leven zoal kan zijn.

Daarna moet je ook nagaan waar je gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt. Is het je opvoeding, of heb je tegenslagen in het leven gehad die je zelfvertrouwen een deuk gaven?

Met die kennis kan je dan aan de slag om je zelfvertrouwen te herstellen. Hoe je dat doet, leer je in de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ van coach Frank de Moei. Via wekelijkse e-mails ontvang je de nodige kennis en oefeningen om je leven om te draaien.

Voordelen van meer zelfvertrouwen

Na de cursus geniet je van de vele voordelen van een hersteld zelfvertrouwen. Je vindt wat anderen denken ineens niet meer zo belangrijk en gaat af op je eigen buikgevoel. Je hebt geen angst meer om voor een publiek te spreken of om een onbekende aan te spreken. Je kan omgaan met complimentjes en verontschuldigt je niet telkens voor niets. Ook kan je ‘nee’ zeggen als iemand je iets vraagt waar je geen zin of tijd voor hebt. Prachtig toch?

Voor maar 49 euro kan je de cursus al bestellen, en voel je na enkele weken toch nog steeds geen verschil, dan krijg je gewoon je geld terug. Maar die kans is klein, want vele duizenden mensen gingen je al voor en de reacties zijn unaniem lovend. Ben je het beu dat je geen zelfvertrouwen meer hebt? Wat houdt je nog tegen om eraan te werken? Ook jij verdiend een positieve kijk op het leven!

Plaats een reactie