Gebrek aan zelfvertrouwen?

gebrek-aan-zelfvertrouwen

Ontdek waarom je zo onzeker bent

Heb je al lang last van een gebrek aan zelfvertrouwen? Voortdurend onzeker zijn heeft heel wat vervelende gevolgen. Zo heb je bijvoorbeeld schrik om van job te veranderen, ook al voel je je bij je huidige job helemaal niet goed in je vel. Je durft ook de man of vrouw van je dromen niet aan te spreken, je baas om opslag te vragen, je telefoon te nemen om een potentiele klant te bellen, enz.

Je gebrek aan zelfvertrouwen heeft dus te maken met enkele diepgewortelde angsten:

  • Angst om een flater te begaan
  • Angst om afgewezen te worden
  • Angst om uit je comfortzone te gaan
  • Angst om er niet bij te horen
  • Angst voor de toekomst…

Selffulfilling prophecy

Al gehoord van de befaamde selffulfilling prophecy? Dat is een soort negatieve vicieuze cirkel waarin je terecht komt bij een gebrek aan zelfvertrouwen. Sta je voor een moeilijke opdracht of uitdaging en heb je weinig zelfvertrouwen, dan denk je meteen al “Ik zal dit waarschijnlijk niet kunnen”. Doordat je niet in jezelf gelooft kan je je onmogelijk 100% voor de opdracht inzetten, alleen al omdat het je ontbreekt aan moed of mentale kracht. En doordat je je niet volledig geeft voor de opdracht, faal je. Dan denk je: zie je wel dat ik het niet kon? en zijn je negatieve gevoelens en gedachten over jezelf bekrachtigd.

Deze selffulfilling prophecy doorbreken is de eerste stap om uit je negatieve spiraal te komen. Hoe je dat doet, hangt af van je eigen persoonlijkheid en van de dieperliggende oorzaken van je gebrek aan zelfvertrouwen.

In de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen leer je hier stap voor stap alles over. Je krijgt inzicht in je gebrek aan zelfvertrouwen en wat het effect is op je leven, en leert ook anders denken en zo geleidelijk aan komaf te maken met de eeuwige onzekerheid.

Voordelen van meer zelfvertrouwen

wat is zelfvertrouwen

Heb je er al eens bij stilgestaan hoe je leven er zou uitzien als je meer zelfvertrouwen zou hebben? Hier alvast een tipje van de sluier:

  • Je bent gezonder. Wie zich goed in zijn vel voelt, gaat automatisch gezonder eten en meer bewegen. Ook maak je je minder zorgen en heb je minder stress, waardoor je beter slaapt wat dan weer goed is voor je immuniteit.
  • Je onderneemt meer. Je kruipt eindelijk uit je veel te kleine comfort zone, bijvoorbeeld om te solliciteren voor de job of om te gaan daten. De kans op een succesvolle date stijgt trouwens ook met je zelfvertrouwen, want voortdurend onzeker zijn is voor de meeste dating partners geen aantrekkelijke eigenschap.
  • Je hebt een drukker sociaal leven. Als iemand je mee uit vraagt zeg je sneller “ja” in plaats van “toch liever niet, ik pas niet in de groep, wat als ik uit de toon val…”. Zo leer je snel nieuwe mensen kennen en kom je veel vaker buiten.
  • Je bent gelukkiger.

Meer zelfvertrouwen: hoe begin ik eraan?

De eerder vermelde cursus Blijvend Zelfvertrouwen biedt een van de beste oplossingen qua prijs-kwaliteit om je gebrek aan zelfvertrouwen weg te werken. Je angsten en “selffulfilling prophecies” doorbreken is immers makkelijker gezegd dan gedaan, maar mits een goede begeleiding wel perfect mogelijk. Door middel van e-mails met theorie, inzichten en concrete oefeningen sleutelen we aan je gebrek aan zelfvertrouwen en helpen we je af van de negatieve gedachten. Voor slechts 49 euro bereik je zo blijvend zelfvertrouwen: net als 10.000 mensen voor jou. En het beste van al: wanneer je na een maand nog geen verschil voelt, krijg je het geld gewoon terug. Waarom zou je het niet proberen?

 

Plaats een reactie