Angst overwinnen

angst overwinnen

Overwin definitief je angsten

Wat is je grootste angst? Angst vertoont zich in vele vormen en iedereen heeft stiekem zijn of haar eigen doembeelden. Maar soms grijpt de angst je zo hard bij de keel dat je geen kant meer op kan. Die angst heeft zo goed als altijd te maken met onzekerheid. Hieronder geven we je tips waarmee je kan angst overwinnen.

Soorten angst

Wie onzeker is, kan last hebben van:

  • Angst om afgewezen te worden
  • Angst om wat de toekomst kan brengen
  • Angst om te falen
  • Angst om controle te verliezen
  • Angst om je job of geliefde te verliezen
  • Angst om uit je comfortzone te komen
  • Angst om er niet bij te horen
  • ….

Al deze angsten wijzen op faalangst, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Als je niets doet aan deze angsten kunnen ze heel je manier van denken overschaduwen en je verhinderen om aan je jezelf en je toekomst te werken.

Hoe angst overwinnen?

Om angst te overwinnen moet je dus werken aan je zelfvertrouwen. Daarvoor ga je best eerst na waarom je zo weinig zelfvertrouwen hebt. Vaak ligt de oorzaak bij je opvoeding. Je wilde als kind altijd al graag je ouders blij maken omdat je dan een beloning kreeg of extra aandacht. Daaruit ontstaat een soort van altruïsme, dat bij sommigen buiten proporties kan raken. Je wil dan alleen maar andere mensen een plezier doen en cijfert jezelf weg.

Je kan ook angsten oplopen door reële traumatische gebeurtenissen in het leven, bijvoorbeeld een ontslag of een echtscheiding. Ook dan ga je moeten werken om je zelfvertrouwen terug te winnen en je angst overwinnen.

Eénmaal je de oorzaak van je gebrek aan zelfvertrouwen gevonden hebt, kan je stelselmatig beginnen aan de heropbouw ervan. Hoe je dat doet, hangt af van persoon tot persoon. Veel mensen zoeken wat tips op via het internet, maar de om de diepgewortelde onzekerheid definitief uit te roeien zijn vaak zwaardere middelen nodig.

De weg naar meer zelfvertrouwen

hoe krijg je zelfvertrouwen

Om blijvend komaf te maken met je angsten, raden we de cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ aan. Dat is een online cursus waarbij je wekelijks e-mails toegestuurd krijgt met theoretische lessen en praktische tips over wat zelfvertrouwen juist is, hoe het je leven kan beïnvloeden en vooral, hoe je er meer kan krijgen. Al meer dan 10.000 mensen deden de cursus en konden zo de broodnodige positieve ommekeer maken in hun leven. Ze kennen nu zichzelf met hun sterktes en zwaktes en hebben vertrouwen in hun eigen kunnen en in de toekomst.

Wil je ook nooit meer bang zijn voor de toekomst of om te falen? Volg voor slechts 49 de online cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ en overwin angst voor altijd.

 

Plaats een reactie