Meer zelfvertrouwen tips

Meer zelfvertrouwen tips

meer zelfvertrouwen tips

11 gratis tips voor meer zelfvertrouwen

Gelukkig, gezond en mentaal veerkrachtig zijn: we dromen er allemaal van. Voor veel mensen is zelfvertrouwen echter geen evidentie. Door trauma’s uit het verleden, een verkeerde opvoeding of een onhaalbaar ideaalbeeld dat we via de media opgedrongen krijgen, voelen we ons vaak niet goed in ons vel of zelfs minderwaardig. In sommige gevallen kan de onzekerheid leiden tot depressie, angststoornissen en zelfs zelfmoord.

Werk eraan

Zelfvertrouwen is geen vaststaand gegeven. Het is dus niet zo dat je bij je geboorte een portie zelfvertrouwen meekrijgt en je het daarmee maar voor de rest van je leven moet doen. Waar gebeurtenissen in ons leven ons zelfvertrouwen een deuk kunnen geven, kunnen we ook het verhaal omdraaien en ons zelfvertrouwen weer opkrikken. De enige voorwaarde is dat we het heft van ons eigen leven weer in eigen handen geven en stoppen met onszelf in de slachtofferrol te steken: een rol waar je je vaak zelfs niet eens bewust van bent.

Meer zelfvertrouwen tips

meer zelfvertrouwen tips

Als je zelfvertrouwen googelt, vind je al snel honderden blogs met artikels over zelfvertrouwen met meer zelfvertrouwen tips. We sommen er enkele op:

 1. Mantra’s: zeg x aantal keer tegen jezelf in de spiegel: Ik zie me graag! Je kan het!
 2. Kleed je mooi en eet gezond.
 3. Houd je hoofd omhoog alsof je voortdurend aan een touwtje omhooggetrokken wordt.
 4. Bereid je goed voor op belangrijke gebeurtenissen zoals vergaderingen of sollicitatiegesprekken.
 5. Aanvaard complimentjes in plaats van ze af te wimpelen.
 6. Geef iemand anders ook eens een compliment.
 7. Verlaat je comfortzone en ga een uitdaging aan.
 8. Leer nee te zeggen wanneer iemand je weer iets vraagt waar je eigenlijk geen zin in hebt of tijd voor hebt.
 9. Relativeer de mening van anderen en ga af op je buikgevoel in plaats van op wat anderen al dan niet over jou zouden kunnen denken.
 10. Durf je mening te uiten in groep.
 11. Deel schijnbaar onmogelijke taken op in kleinere haalbare taakjes en werk zo je lijstje af.

Deze en meer zelfvertrouwen tips zullen je op korte termijn op weg helpen om een meer zelfzekere persoon te worden. Maar wat als je zo diep in de put zit dat je niet meer uit de negatieve spiraal geraakt? In zo’n geval heb je baat bij een diepgaandere cursus of coaching, waar je meer te weten komt over wat die slachtofferrol nu is, wat de negatieve gedachten zijn die je in je leven belemmeren en hoe je er blijvend komaf mee kan maken.

Online coaching

De e-cursus Blijvend Zelfvertrouwen bevat naast inzichten over de mechanismen achter weinig zelfvertrouwen ook talloze praktische oefeningen en meer zelfvertrouwen tips. Je krijgt deze wekelijks in je mailbox toegestuurd, zodat je er op geregelde tijdstippen mee bezig bent en dat op de momenten waarop het jou het beste uitkomt.

Met de cursus hielpen we al duizenden mensen aan een beter zelfbeeld. Het kan na de cursus en na verloop van tijd altijd gebeuren dat je een dipje krijgt en je even weer wat minder goed in je vel zit. Daarom geven we je maar liefst drie gratis e-boeken mee bij inschrijving ter waarde van elk 25 euro! Je kan ze er altijd op nalezen als het even minder loopt.

Interesse? Verander je leven nu! Niet tevreden na enkele weken, dan krijg je de 49 euro volledig terug.

 

Plaats een reactie